Dry Needling is ook een vorm van acupunctuur

Veel mensen maken kennis met acupunctuur via de fysiotherapeut, via dry needling.
Met dry needling behandelt men pijnpunten in de spieren met naalden. Deze pijnpunten worden ook wel triggerpoints genoemd. Dit zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken bijvoorbeeld stress, overbelasting, verwondingen, een verkeerde beweging en slaaptekort.
Pijnpunten in de spieren noemt men binnen de acupunctuur Ah-shi punten. Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast.
Een dry needling/ Ah-shi behandeling is gericht op het uitschakelen van de pijnpunten. Door het aanprikken van het pijnpunt met een naaldje, zal de spier eerst kort aanspannen om vervolgens te ontspannen. Door de ontspanning kun je makkelijker bewegen en heb je minder pijnklachten.
De acupuncturist kan deze dry needling behandeling toepassen in zijn praktijk. De acupuncturist beoordeelt dan meteen de algemene energie en indien nodig wordt er gekozen voor zachtere en/ of aanvullende technieken. Zodat een optimaal resultaat wordt bereikt.
Acupunctuur; een veelzijdige, effectieve en veilige behandelmethode. Ben je op zoek naar een behandeling? dan is acupunctuur zeker het proberen waard